Кадър и видео You tube, Аржентина развали 28-годишна прокоба и спечели Копа

...
Кадър и видео You tube, Аржентина развали 28-годишна прокоба и спечели Копа
Коментари Харесай

Аржентина развали 28-годишна прокоба и спечели Копа Америка

Кадър и видео You tube, 

Аржентина развали 28-годишна поличба и завоюва Копа Америка. На финала " гаучосите " победиха домакина Бразилия с 1:0 след гол на Анхел ди Мария в 22-рата минута на стадион " Маракана ". Така Аржентина се изравни по трофеи в шампионата с Уругвай - двата отбора са тримуфирали по 15 пъти. Трофеят е първи с Аржентина за капитана и огромната звезда на тима Лионел Меси, който до този миг имаше три изгубени финала на Копа Америка и един на международно. 

Чакането за Аржентина и Лионел Меси свърши! “Гаучосите ” победиха с трофея от Копа Америка за първи път от 1993 година насам. Голямата вест е, че “албиселесте ” подвигна първи важен трофей в ерата на Лионел Меси, който е бил едвам шестгодишен, когато за последно Аржентина реализира триумф на Копа Америка. 

Суперзвездата на Барселона имаше до този миг участия в три финала на Копа Америка с Аржентина - през 2007 година, 2015 година и 2016 година, само че всички те бяха изгубени. Тази вечер обаче прокобата беше развалена и то по най-хубавия метод - с триумф над безконечния континентален противник в леговището му, където Бразилия не познаваше загуба в формален мач от 1950 година насам, написа Sportal.bg. 

След края на мача Меси полетя във въздуха от ръцете на своите съотборници, до момента в който звездата на Бразилия Неймар напусна насълзен терена. Двамата обаче съумяха да си разменят прегръдка, с което демонстрираха огромното си другарство.

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони заложи на следния стартов състав: Мартинес, Акуня, Отаменди, Ромеро, Монтиел, Ло Селсо, Паредес, Де Паул, Ди Мария, Лаутаро Мартинес, Меси. 

Колегата му отпред на Бразилия Тите пък избра следните реализатори от първата минута: Едерсон, Ренан Лоди, Тиаго Силва, Маркиньос, Данило, Фред, Каземиро, Лукас Пакета, Ришарлисон, Неймар, Евертон.

Двубоят се изигра пред стеснен брой фенове поради ограниченията против коронавирусната зараза. Двата отбора се “захапаха ” от първата минута. Още първоначално Николас Отаменди фаулира Евертон, само че реферът Естебан Остоич от Уругвай даде знак играта да продължи. Това като че ли окуражи Фред да работи по-грубо против Монтиел и получи първия жълт картон в мача.
 

Играта продължи да е много груба, като нарушаванията бързо станаха двуцифрено число, а всяко отиграване на топката от страна на Меси беше бурно освирквана от бразилските почитатели на трибуните. В 15-ата минута Неймар влезе в диалог със съдията, като се оплака, че е бил дърпан за късите панталони, само че Остоич не му обърна внимание. Така се стигна до 22-ата минута, когато Аржентина откри след първата си по-добра офанзива. Анхел ди Мария получи топката пред наказателното поле, напредна и с техничен удар с левия крайник съумя да трансферира стража на Бразилия Едерсон за 1:0.

“Селесао ” се опита да упражни напън. Каземиро стреля отдалеко, само че право в ръцете на стажа Емилиано Мартинес. Последваха две положения пред вратата на Едерсон, само че Акуня и Меси не съумяха да се възползват. В 34-ата минута Бразилия получи право да извърши директен свободен удар, само че изстрелът на Неймар срещна стената. Три минути по-късно голмайсторът за Аржентина тормози почитателите на “албиселесте ”, като се хвана за ахилеса с мъчителна мимика, само че в последна сметка продължи игра.

В самия завършек на полувремето пред Бразилия се откри опция. Неймар извърши ъглов удар, Ришарлисон насочи топката към далечната греда, само че там нямаше кой да се възползва. Така първата част приключи при резултат 1:0 за Аржентина.

След паузата аржентинците се пробваха бързо да решат мача. Меси откри добре Ди Мария в наказателното поле, само че този път Едерсон блокира удара му. Така се стигна до 52-,ата минута, когато Ришарлисон вкара топката в мрежата на Аржентина, само че голът не беше зачетен поради засада. Играта продължи да е много груба, като на всеки две минути приблизително до този миг имаше нарушаване. След към час игра аржентинците оставиха на противника да владее повече топката и самодейността, като разчитаха на контраатаки. С наближаването на края на мача дисциплината в редиците на Бразилия спадна, а футболистите се изнервиха. Ренан Лоди и Лукас Пакета получиха небрежно жълти картони за жестоко влизане и удар с лакът.

Тите прибегна до смени, като в игра влязоха Емерсон и Габриел Барбоса. Лионел Скалони също извърши смени, като пусна бранители за сметка на офанзивни играчи.

В 88-ата минута Меси можеше да постави точка на разногласието, само че пропусна да порази задачата от близка отдалеченост след подаване на Родриго де Паул. Напрежението на терена растеше, а реферът даде цели пет минути продължение. В тях бразилците пробваха всичко по силите си да стигнат най-малко до дузпи, само че в последна сметка напуснаха разплакани терена, а насладата този път беше в лагера на Аржентина.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР